Algemene Voorwaarden


1. De overeenkomst is gebaseerd op bruikleen. De eenmalige bijdrage van 425,-- euro voor de hond, of 210,- euro voor de kat is uitdrukkelijk geen aankoopsom, maar een bijdrage in de door Love for strays gemaakte kosten.

2. Houder van de hond/kat zal op zijn/haar kosten het dier duurzaam, in beginsel tot de dood van het dier, verzorgen volgens de daarvoor in Nederland algemeen geldende maatstaven voor een goede verzorging van het huisdier, zoals voldoende vrijheid van beweging, goede voeding en behoorlijke huisvesting. Houder van de hond/kat zorgt voor eigen rekening voor de benodigde vaccinaties en bij ziekte voor een passende diergeneeskundige behandeling. Hierbij gaat het ook om zorg en kosten die voortvloeien uit een aandoening die bij plaatsing van de hond bij de de hond/kat bekend was.

3. Het is de houder van de hond/kat verboden de hond/kat te verkopen of met de hond/kat te fokken. Ook is het de houder van de hond/kat verboden de hond/kat aan derden over te dragen. Ook mag de houder van de hond/kat het beheer van de hond/kat, anders dan ter verzorging tijdens ziekte en/of vakantie, niet aan derden geven.

4. Uit veiligheidsoverweging is de houder van de hond verplicht om de hond de eerste periode (minimaal twee weken) uit te laten met gebruik van het bij de hond geleverde anti-ontsnappingstuig, een daaraan bevestigde lijn, alsmede een tweede lijn vanaf de hals van de hond.

5. Honden/katten vanaf 8 maanden zijn geneutraliseerd, mits er reden is om daarvan af te zien. Bijvoorbeeld als het gaat om een angstige hond, waar neutralisatie het gedrag zou kunnen versterken, of om medische redenen. Is de hond/kat nog niet gesteriliseerd/gecastreerd, dan doet de houder dit voor eigen kosten binnen een half jaar na overdracht, mits gezondheid het toelaat. Dit ter beoordeling van een dierenarts.

6. De stichting is gevrijwaard van vergoeding van kosten die gemaakt worden ter behoud van de zaak als omschreven in art. 7A:1789 en 7A:1790 van het Burgerlijk Wetboek.

7. Love for strays is niet aansprakelijk voor enigerlei schade door het dier aan de houder van de hond/kat, diens gezinsleden en/of eigendommen, daaronder begrepen zaken van derden die de houder tijdelijk of blijvend onder diens beheer of toezicht heeft, toegebracht. Eveneens is uitgesloten de aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen van derden en/of aan derden zelve: ter zake van dit alles wordt Love For Strays door de houder gevrijwaard.

8. Houder van de hond/kat verplicht zich om binnen 6 weken na overdracht van de hond/kat een bezoek te brengen aan een dierenarts in Nederland voor een eerste kennismaking, gezondheidscheck en controle van de vaccinaties in het paspoort.

9 . De hond/kat is gechipt in het land van herkomst. Het chipnummer staat vermeld in zijn of haar paspoort. Stichting Love for strays Nederland heeft de eerste registratie van de chip hier in Nederland gedaan bij Petlook. Zodra wij de hond/kat aan u hebben overgedragen, moet u zelf zorgen dat u de chip op uw eigen naam zet. Zodra dat is gebeurd en u heeft dat aan ons doorgeven, zullen wij de registratie van de chip op naam van onze stichting afmelden. Hier bent u wettelijk toe verplicht.

10. Het wordt de houder verboden om dieronvriendelijke “hulp” middelen te gebruiken bij de hond. Voorbeelden hiervan zijn anti- blafbanden, wurgbanden, wurgtouwen en alles wat verder elektrische schokken geeft of anderszins pijn veroorzaakt bij een overtreding van de hond in de ogen van zijn baasje.

11. Bij vermissing van het dier dient dit onmiddellijk bij Love for strays te worden gemeld. Love for strays zal naar alle vermogen ondersteunen met het terugvinden van de hond.

12. De adoptant is zich er van bewust dat hij/zij een hond/kat adopteert waarvan de achtergrond (meestal) niet bekend is. Wij benadrukken dat de leefomgeving in het asiel sterk afwijkt van een thuissituatie. Wij hebben vaak niet de mogelijkheid om de honden/katten te testen met kleine kinderen. In de meeste gevallen worden de honden/katten zonder toelichting afgegeven in het asiel.

13. De adoptant verklaart dat hij/zij tijdens het intakegesprek is ingelicht over de mediterrane ziekten waaronder de ziekte Leishmaniose. Let op: Alle volwassen honden vanaf de leeftijd van 8 maanden krijgen een bloedtest. Maar ook als de test negatief bevonden is, kan de hond/kat alsnog de ziekte krijgen. De test geeft alleen aan dat de ziekte op dat moment niet actief is. Leishmaniose kan een incubatietijd hebben van 7 jaar.

14. Stichting Love for strays is niet aansprakelijk voor medische kosten, die gemaakt worden na overdracht van de hond/kat aan de adoptant in Nederland. De aansprakelijkheid van de bemiddelende organisatie voor eventuele ernstige lichamelijke gebreken, die niet bekend waren op het moment van de adoptie, maar wel medisch gezien aanwezig geweest moeten zijn, wordt beperkt tot verplichting van het terugnemen van de hond/kat. Er vindt geen restitutie van het adoptiegeld plaats.

15. Indien men om klemmende redenen het dier niet langer kan of wil verzorgen, is de houder verplicht het dier aan Love for strays terug te geven, zie ook artikel 1 hierboven. Tot die tijd dient de hond bij de houder te verblijven. Indien dit voor Love for strays kosten met zich meebrengt, zullen deze bij de houder in rekening worden gebracht. Houd er rekening mee, dat het tijd in beslag kan nemen om opvang voor de hond te verzorgen. In geval de vaccinaties niet meer geldig zijn en de houder hier niet de zorg voor draagt, zullen de kosten hiervan eveneens in rekening worden gebracht.

16. Love for strays is te allen tijde en op alle plaatsen bevoegd toezicht uit te oefenen de hond/kat. De houder van de hond wordt benaderd door het nazorgteam en werkt mee aan het geven van informatie over het wel en wee van de hond/kat.

17. Ondergetekende gaat akkoord met het bewaren van deze persoonlijke gegevens zolang de hond bij ondergetekende verblijft.


 


Share by: