Beleidsplan stichting Love for Strays Nederland

Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Love for Strays Nederland Nederland naam. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en werving van financiën. Het plan is opgesteld in het kader van de ANBI regeling. 

 

Het bestuur van de Stichting Love for Strays Nederland. 

 

Lianne Swinkels 

Voorzitter 



Stichting Love for Strays Nederland

Stichting Love for Strays Nederland zet zich in tegen het leed dat de (zwerf)dieren ondergaan met als doel een beter bestaan en goede toekomst te bieden, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast ondersteunt Stichting Love for Strays Nederland castratie- en sterilisatieprojecten. 

Stichting Love for Strays Nederland werd opgericht en notarieel geregistreerd in 17-02-2022. Aanleiding voor de oprichting waren de bezoeken van Veronique Put-Hoenderboom aan Lesbos/Griekenland, waarbij het haar opviel dat de zwerfdieren in Lesbos/Griekenland een zeer slecht leven hebben.
 

Giften via stichting Love for Strays Nederland bereiken hun doel. De organisatie is klein en slagvaardig.

Doelstelling

De doelstellingen van Stichting Love for Strays Nederland staan als volgt in de statuten omschreven: 


  • Het (doel) verzorgen van straatdieren, waaronder begrepen het verlenen van medische zorg (zoals het steriliseren, castreren en vaccineren) en het (laten) voeden van de straatdieren, alsmede het overbrengen van de straatdieren naar andere landen waaronder Nederland, één en ander met oog op het aantal straatdieren te verminderen; 
  • Het (doen) geven van voorlichting en educatie over (onder meer) omgang met dierenwelzijn in het algemeen en dieren in het bijzonder aan (onder meer) scholen.
  • Het verrichten van alle verdere handelingen die met deze doelomschrijving in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Visie

Stichting Love for Strays Nederland streeft naar het verhogen van het bewustzijn van de mens voor het welzijn van dieren in het algemeen en zwerfdieren in het bijzonder. Hierbij gaat de stichting uit van respect voor de eigenwaarde van de hond, waarbij er altijd gehandeld zal worden in het belang van de gezondheid en het welzijn van de hond.

Missie

  • Het helpen van zwerfdieren in het buitenland zodat ze een dierwaardig bestaan kunnen leiden;
  • Het doen verminderen van de zwerfdierenpopulatie ter plaatse door mee te werken aan sterilisatie- en voorlichtingsprogramma’s;
  • Het mogelijk maken van een betere leefsituatie voor de zwerfdieren door (her)plaatsing in de lokale omstandigheden en als dit niet mogelijk is voor een goed tehuis in Nederland te zorgen. Zodoende ook een alternatief bieden tegen de broodfok.

Actuele beleid

In het actuele beleid staan de volgende thema’s centraal: 

  • Het optimaliseren van opvang van zwerfdieren;
  • Het steriliseren en ook verder medisch verzorgen van deze zwerfdieren;
  • Het adopteren van deze zwerfdieren “op afstand”; 
  • Het adopteren van daarvoor geschikte zwerfdieren door Nederlandse dierenliefhebbers in Nederland; 
  • Het voeden van zwerfdieren welke nog op straat leven; 
  • Educatie en voorlichting aan de lokale bevolking alsook kinderen in het onderwijs; 
  • Overleg met gemeentelijke instanties en overheid aldaar; 
  • Andere hulpverzoeken trachten wij te honoreren daar waar mogelijk. Verzoeken om hulp worden beoordeeld en intern overlegd.

Werkzaamheden van de stichting

  • Zwerfdieren op laten vangen in gastgezinnen ter plaatse; 
  • Werven van vluchtbegeleiders voor het vervoer van de dieren naar Nederland; 
  • Plannen en boeken van vluchten; 
  • Dieren die voor adoptie in aanmerking komen, voorbereiden op de reis door het laten uitvoeren van een gezondheidscontrole door een dierenarts, het uitvoeren van bloedtesten op de daar voorkomende ziektes, het geven van vaccinaties, chip en zorgen voor de juiste, geldige reisdocumenten; 
  • Werven van gastgezinnen; 
  • Begeleiden van de dieren en hun gastgezinnen naar een definitieve plaatsing van de hond; 
  • Adverteren van de dieren die bij gastgezinnen verblijven 
  • Voorafgaande aan de adoptie op huisbezoek gaan bij de adoptant, dit ter controle en geschiktheid van de adoptant; 
  • Plaatsen van de dieren bij hun definitieve adoptanten; 
  • Onderhouden van contacten met de adoptanten; 
  • Verlenen van nazorg gedurende een vastgestelde periode; 
  • Herplaatsen van dieren die door omstandigheden niet meer kunnen blijven in het adoptiegezin; 
  • De te herplaatsen dieren begeleiden; 
  • Verslagen, communicatie en voorlichting via sociale media, telefonisch en face to face contact.

Projecten van de stichting

Sterilisatie 

Stichting Love for Strays Nederland vindt het belangrijk te stimuleren dat lokale buitenlandse organisaties en/ of lokale individuele initiatieven sterilisatieprojecten uitvoeren omdat daardoor voldoende waarborgen bestaan voor een goede behandeling en nazorg. Uiteindelijk zal de populatie zwerfdieren verminderen. Sterilisatieprojecten worden alleen gerealiseerd in samenwerking met betrouwbare, lokale dierenartsen waarmee een jarenlange werkrelatie bestaat. 


Financiële adoptie

Dit is een continue activiteit waarbij Stichting Love for Strays Nederland een beperkt aantal dieren, dat niet naar Nederland kan komen, toch een veilige toekomst wil geven. Door deze hond gebonden financiële ondersteuning aan de opvang aldaar, waarborgen wij het welzijn van de hond voor de rest van zijn leven. 


Educatie 

Naast het financieel ondersteunen van sterilisaties, wil stichting Love for Strays Nederland ook door middel van educatie, de plaatselijke bevolking bewust maken dat zwerfdieren recht hebben op een dierwaardig leven. Wij stimuleren onze plaatselijke contactpersonen hieraan te werken en deze visie te verspreiden. Naast sterilisatie en educatie wil stichting Love for Strays Nederland zelf, als een vorm van educatie, in Griekenland (Lesbos) via lokale bewoners/organisaties ook het goede voorbeeld geven en laten zien hoe er op een goede manier met zwerfdieren kan worden omgegaan. 


Incidentele advisering 

Stichting Love for Strays Nederland adviseert individuen en opvang adressen over de wijze waarop het beste kan worden omgegaan met zwerfdieren problematiek in het buitenland. Ook wordt advies

verstrekt aan mensen die op persoonlijke basis een zwerfdier willen redden en meenemen naar Nederland.

Gelden

De werving van financiën gebeurt op een kleinschalige, maar effectieve en directe manier zoals tijdens contacten met relaties, zowel privé als zakelijk. De bestaande contacten met diverse donateurs worden actief onderhouden. 

Naast donaties van vaste donateurs, die periodiek een bijdrage geven, ontvangt de stichting incidentele donaties van overige persoonlijke initiatieven. 

Beheer financiële middelen Stichting Love for Strays Nederland beheert via een eigen bankrekening de inkomsten en uitgaven. Alle bestuursleden kunnen de bankrekening en inkomsten en uitgaven inzien. De penningmeester en de voorzitter zijn door het bestuur bij volmacht benoemd als enige twee gemachtigden om betalingen via deze rekening te voldoen. De penningmeester en de voorzitter leggen hier over verantwoording af in de bestuursvergaderingen. 

Het werven van donateurs en specifieke acties zijn continue activiteiten om ervoor te zorgen dat de stichting een solide financiële basis heeft. 

De besteding van gelden gebeurt direct en effectief. De bestedingen hebben te maken met kosten van sterilisatie- en castratieprojecten, voeding, aanschaf van onderkomens/hokken in de opvangplekken, IATA goedgekeurde reisbenches, medicijnen, overige medische kosten in Griekenland (Lesbos), vervoerskosten voor geadopteerde dieren, dierenartskosten van het dier als deze bij een gastgezin verblijft en  dierenartskosten in Nederland i.v.m. nazorg van geadopteerde dieren.

Bestuur

Stichting Love for Strays Nederland wordt geleid door een bestuur. De bestuursleden krijgen geen enkele beloning voor hun werkzaamheden. Ze hebben wel recht op vergoeding van de kosten die ze maken tijdens de uitoefening van hun functie. Naast het bestuur zijn er diverse vrijwilligers actief, met ieder een eigen taak, zoals; opvangen van dieren in Nederland, communicatie en begeleiding van adoptanten, herplaatsen van dieren, vervoer en beheer van sociale media.

Share by: